Bygotto med hytteost

35 min
Bygotto med hytteost

Bygotto med hyttost er en cremet og lækker sag, der smager godt både som tilbehør til fisk eller kød - eller som et selvstændigt måltid udelukkende med grøntsager. Navnet er lånt fra risotto - men risene udskiftet med perlebyg. det er en anderledes risotto, ris er erstattet med perlebyg og desuden tilsat hytteost, der giver både en cremet konsistens og fylde i munden. Her her vi valgt at servere et dejligt stykke torsk til bygottoen - men du har selvfølgelig frit valg.

Ingredienser

Bygotto

25 g Smør
4 Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
3 dl Perlebyg (ca. 240 g)
4 dl Grøntsagsbouillon
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
325 g Optøede frosne ærter
450 g Hytteost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Pynt

Bredbladet persille
Limefrugter i både

Hertil

500 g Stegt fisk, fx torskefilet med skind

Sådan gør du

Bygotto

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt perlebyg og svits dem i ca. 2 min. - eller til de er blanke.
  • Tilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt.
  • Varm retten igennem og vend persille i lige inden serveringen.
  • Server fx med stegt torsk til.

Bygotto smager godt med både fisk og kød til - men er også et herligt måltid uden. Du kan variere din bygotto med de grøntsager du har til rådighed - og skrue op og ned for smagen med både chili, karry og forskellige krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9834 kJ / 2350 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,3 % 8,3 g
Kulhydrat: 42,5 % 11 g
Fedt: 25,2 % 3 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bygotto-med-hytteost/