Cacio e pepe

25 min
Cacio e pepe

Cacio e pepe er nok en af de mest enkle pastaretter fra det det italienske køkken. Den består af tre ingredienser plus det løse - spaghetti, sort peber og ost. Cacio e pepe betyder da også ost og peber på italiensk. Som i stort set al italiensk kogekunst er det enkelhed og gode råvarer, som er hele hemmeligheden. I Danmark spiser vi oftest pasta som hovedret, i modsætning til Italien, hvor pastaen er en lille ret blandt flere. Derfor vil danskerne måske synes, der mangler lidt tilbehør. Men så har vi jo lov til at supplere cacio e pepe med tomatsalat, grillede grønne asparges, dampet broccoli eller lignende.

Ingredienser

Cacio e pepe

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
1 spsk Sorte peberkorn
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
40 g Smør

Sådan gør du

Cacio e pepe

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien ca. 10 min. til den lige netop er mør, uden at være blød.
  • Rist imens peberkornene i en varm, tør pande i ca. 1 min. - ryst panden af og til. Lad de ristede peberkorn køle lidt af og knus dem groft i en morter.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i en sigte.
  • Kom de knuste peberkorn og de 2 dl kogevand i den store gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt den afdryppede pasta, ost og smør. Vend godt rundt til smørret er smeltet og server straks.

Server en tomatsalat, grillede asparges eller dampet broccoli til cacio e pepe, hvis du vil have lidt mere end den helt enkle italienske klassiker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9846 kJ / 2353 kcal

Næringsindhold pr. 100g

867 kJ / 207 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,2 % 7,7 g
Kulhydrat: 51,7 % 26,4 g
Fedt: 33,1 % 7,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cacio-e-pepe/