Cacio e pepe
&format=webp)
Cacio e pepe er nok en af de mest enkle pastaretter fra det det italienske køkken. Den består af tre ingredienser plus det løse - spaghetti, sort peber og ost. Cacio e pepe betyder da også ost og peber på italiensk. Som i stort set al italiensk kogekunst er det enkelhed og gode råvarer, som er hele hemmeligheden. I Danmark spiser vi oftest pasta som hovedret, i modsætning til Italien, hvor pastaen er en lille ret blandt flere. Derfor vil danskerne måske synes, der mangler lidt tilbehør. Men så har vi jo lov til at supplere cacio e pepe med tomatsalat, grillede grønne asparges, dampet broccoli eller lignende.
Ingredienser
Cacio e pepe
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret spaghetti
|
|
1 spsk
Sorte peberkorn
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
40 g
Smør
|
Sådan gør du
Cacio e pepe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server en tomatsalat, grillede asparges eller dampet broccoli til cacio e pepe, hvis du vil have lidt mere end den helt enkle italienske klassiker.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
868 kJ / 208 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 7,7 g |
Fedt: | 7,8 g |
Kulhydrat: | 26,4 g |
