Ceviche
&format=webp)
Ceviche er en hurtig ret, hvor fisken bliver tilberedt af syren fra limesaft. Selvom selve tilberedningen af ceviche sker via limemarinaden, er det vigtigt at fisken ikke marinerer for længe. Denne ceviche er meget klassisk, men du kan variere fyldet i din ceviche, som du ønsker. Prøv fx at tilsætte friske mangostykker eller dejlige solmodne tomater - det smager også himmelsk. Server ceviche helt kold og frisk, gerne en solskinsdag med kold lemonade eller noget lidt stærkere.
Ingredienser
Ceviche
300 g
Frisk torsk - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
1
Rødløg i meget tynde skiver
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2
Avocadoer i tern
|
|
1 bundt
Grofthakket frisk koriander
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1
Ristet flute i skiver
|
---|
Sådan gør du
Ceviche
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også bruge andre fisk end torsk, men gerne hvid fisk, der er fast i kødet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
726 kJ / 174 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 8,6 g |
Fedt: | 6,3 g |
Kulhydrat: | 20,4 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
