Champignonpesto

30 min
Champignonpesto

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Ingredienser

25 g Smør
450 g Rensede champignoner
50 g Hasselnøddekerner
2 dl Persille
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.

Tip

  • Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.

1.

  • Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.

2.

  • Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.

3.

  • Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2482 kJ / 593 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 13,5 % 3,4 g
Kulhydrat: 16,3 % 4,1 g
Fedt: 70,2 % 8,1 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/champignonpesto/