Champignonpesto

Champignonpesto

30 min
Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Sådan gør du

  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.
Tip
  • Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.
1.
  • Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.
2.
  • Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.
3.
  • Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.
Energiindhold for hele retten:

2509 kJ / 600 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 13,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 17 % 4,4 g
Fedt: 69,5 % 8,3 g
Mere inspiration

Endnu en skøn hjemmelavet pesto med masser af anvendelsesmuligheder.

Ramsløgspesto
30 min
Ramsløgspesto
(30)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

25 g Smør
450 g Rensede champignoner
50 g Hasselnøddekerner
2 dl Kviste af kruspersille
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber