Champignonpesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 450 g rensede champignoner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.

Tip

Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.

1.

Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.

2.

Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.

3.

Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: