Champignonpesto

Champignonpesto

30 min
Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Sådan gør du

  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.
Tip
  • Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.
1.
  • Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.
2.
  • Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.
3.
  • Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.
Mere inspiration

Endnu en skøn hjemmelavet pesto med masser af anvendelsesmuligheder.

Ramsløgspesto
30 min
Ramsløgspesto
(30)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2509 kJ / 600 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 13,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 17 % 4,4 g
Fedt: 69,5 % 8,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Smør
25 g
Rensede champignoner
450 g
Hasselnøddekerner
50 g
Kviste af kruspersille
2 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Fintrevet muskatnød
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber