Champignonpesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 450 g rensede champignoner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.

Tip

Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.

1.

Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.

2.

Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.

3.

Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: