Cheesecake i glas

5 timer
Arbejdstid: 45 min
Cheesecake i glas

Cheesecake i glas består af en sprød kiksebund, lækker fromage med bl.a. hytteost og øverst et flot lag hindbær med gele. En fin lille portionsdessert, der kan tilberedes i god tid - og endda tages med på picnic.

Ingredienser

Kiksebund

50 g Smør
200 g Digestive kiks

Vaniljefromage

5 blade Husblas
4 Æggeblommer
125 g Sukker
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
200 g Flødeost
200 g Hytteost
150 g Creme fraiche
2 Æggehvider
2 spsk Friskpresset citronsaft

Hindbærgelé

3 blade Husblas
3½ dl Stærk drikkeklar hindbærsaft
175 g Friske hindbær

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde.
  • Knus kiksene fint og bland dem med smørret.
  • Kom blandingen i bunden af 10 klare glas (ca. 2 dl) og tryk kikseblandingen let sammen.

Vaniljefromage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
  • Pisk forsigtigt flødeosten blød med æggeblandingen. Vend hytteost og creme fraiche i.
  • Pisk hviderne stive.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, som hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og vend derefter de stiftpiskede hvider i.
  • Fordel vaniljefromagen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time. Det er vigtigt at vaniljefromagen har sat sig før hindbærgeléen hældes over.

Hindbærgelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den. Tilsæt hindbærsaften.
  • Fordel hindbærrene på den stivnede vaniljefromage.
  • Hæld forsigtigt hindbærgeléen over og stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Du kan bruge andre bær eller frugt - og vælge en saft, der passer til i smag og farve. Vælg frisk frugt efter sæsonen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12606 kJ / 3013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

998 kJ / 238 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11 % 6,4 g
Kulhydrat: 37,9 % 22,2 g
Fedt: 51,1 % 13,8 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-i-glas/