Cheesecake med frugt
Cheesecake med frugt er en dejlig frisk variant af den kendte og elskede cheesecake. Cheesecake med frugt har sprød kiksebund og kan varieres i det uendelige med topping af årstidens bær og frugter. Kært barn har mange navne, og om vi kalder det ostekage - eller flødeostekage, så er det stadig en cheesecake af den rigtig gode slags. Prøv denne nemme opskrift på cheesecake, næste gang, der skal noget ekstra lækkert på dessertbordet.
Ingredienser
Kiksebund
|
75 g
Smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Smuldrede digestive kiks
|
Cheesecake
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
200 g
Flødeost
|
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|
2 dl
Creme fraiche eller fraiche 9%
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
350 g
Friske bær og frugter, fx kiwibær, grønne druer, blåbær og ribs
|
|---|
Pynt
|
Spiselige blomster eller citronmelisse
|
|---|
Sådan gør du
Kiksebund
Cheesecake
Sådan pynter du cheesecaken
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Flødeostekagen kan fryses inden du pynter med bær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
896 kJ / 214 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 15,8 g |
| Kulhydrat: | 14,3 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.