Chiagrød med bagte jordbær og rabarber

Chiagrød med bagte jordbær og rabarber

60+ min
Kan man spise koldskål som hovedret...eller kan man spise chiagrød som hovedret? Det kan der siges både for og imod. Vi har sørget for, at der er godt med fyld og noget at tygge på, så du føler dig mæt, selvom du spiser et let og forfriskende måltid. Chiagrøden kan naturligvis også spises til morgenmad eller brunch.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Chiagrød
  • Rør yoghurt med A38, hyldeblomstsaft, chiafrø og havregryn i en stor skål. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne op til 12-16 timer.
Bagte jordbær og rabarber
  • Fordel rabarber og jordbær i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag frugterne midt i ovnen. Lad dem køle lidt af.
Balsamiconødder
  • Bring balsamicoeddiken i kog i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem i ca. 2 min., eller til eddiken bliver tyk og klistret. Fordel nødderne på en tallerken, uden der rør hinanden, og lad dem køle af.
  • Anret den kolde chiagrød i 4 dybe tallerkener og fordel de bagte jordbær og rabarber på grøden. Drys med balsamiconødder og pynt med skovsyre.
Energiindhold for hele retten:

10711 kJ / 2560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 56,1 % 15,2 g
Fedt: 31,5 % 3,9 g
Mere inspiration

Nem, hurtig og lækker chiagrød ..... her den lækreste opskrift

Chiagrød med mælk
60+ min
Chiagrød med mælk
(25)

Ingredienser

Chiagrød
4 dl Græsk yoghurt
6 dl A38 naturel
2 dl Koncentreret hyldeblomstsaft
4 spsk Chiafrø
120 g Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
Bagte jordbær og rabarber
250 g Jordbær i halve
500 g Rabarber i 2 cm stykker
100 g Rørsukker (ca. 1¼ dl)
Balsamiconødder
4 spsk Mørk balsamicoeddike
50 g Hasselnøddekerner
Pynt
Rød skovsyre