Chilitærte
Chilitærte med rejer er en virkelig lækker tærte. Som de fleste tærter er denne chilitærte heller ikke i den lette ende, hvad angår kalorier, men sammen med en god blandet salat, får du et skønt måltid. Chilitærte er både velegnet til aftensmad, på et buffetbord eller til frokost. Du kan også tage chilitærte med på picnic og i madpakken, for den smager også fint, når den er blevet kold. Chilitærte er et overraskende positivt bekendtskab for de fleste - for den sprøde bund og den dejlige chilismag er sammen med rejer og ost en virkelig skøn oplevelse.
Ingredienser
Tærtedej
|
100 g
Koldt smør
|
|
|---|---|
|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1½ spsk
Vand
|
Fyld
|
3
Æg
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
¾ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
200 g
Pillede, kogte rejer
|
Tilbehør
|
300 g
Grøn salat
|
|---|
Sådan gør du
Tærtedej
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skrue op og ned for styrken af chili, som du har lyst til.
Chilitærten kan fryses, hvis du bruger rejer i lage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
755 kJ / 180 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 8 g |
| Fedt: | 11,3 g |
| Kulhydrat: | 11,8 g |
Nem og hurtige måde at knuse og hakke hvidløg. Se how-to-video.