Chokolade-panna cotta

4 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Chokolade-panna cotta

Dette er en klassiker fra støvlelandet - bare med chokolade....

Ingredienser

Chokolade-panna cotta

½ liter Piskefløde
1 dl Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
50 g Mørk chokolade
3 blade Husblas

Pynt

Knust kiks, fx saltkiks
Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Bring fløde, sukker, vaniljekorn og chokolade i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme i ca. 10 min. - eller til chokoladen er smeltet.
  • Lad blandingen køle let af - ca. 15 min. Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Tag det op, knug det fri af væde og rør det ud i chokoladeblandingen. Si evt. blandingen og hæld den i 4 glas. Stil glassene i køleskab i mindst 4 timer.
  • Server panna cottaerne pyntet med knust kiks og frysetørret hindbær.

Du kan udskifte den mørke chokolade med en anden type chokolade; hvid, lys, orange - eller den smag du har lyst til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9743 kJ / 2329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1522 kJ / 364 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 3,1 % 2,8 g
Kulhydrat: 23 % 20,6 g
Fedt: 73,9 % 30,4 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokolade-panna-cotta/