Chokolade-panna cotta

Chokolade-panna cotta

60+ min
Dette er en klassiker fra støvlelandet - bare med chokolade....
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolade-panna-cotta/

Sådan gør du

  • Bring fløde, sukker, vaniljekorn og chokolade i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme i ca. 10 min. - eller til chokoladen er smeltet.
  • Lad blandingen køle let af - ca. 15 min. Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Tag det op, knug det fri af væde og rør det ud i chokoladeblandingen. Si evt. blandingen og hæld den i 4 glas. Stil glassene i køleskab i mindst 4 timer.
  • Server panna cottaerne pyntet med knust kiks og frysetørret hindbær.

Du kan udskifte den mørke chokolade med en anden type chokolade; hvid, lys, orange - eller den smag du har lyst til.

Energiindhold for hele retten:

9742 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1522 kJ / 364 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 3,1 % 2,8 g
Kulhydrat: 23 % 20,6 g
Fedt: 73,9 % 30,4 g
Mere inspiration

Her har du den enkle og klassiske opskrift på panna cotta.

Panna cotta
60+ min
Panna cotta
(182)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chokolade-panna cotta
½ liter Piskefløde
1 dl Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
50 g Mørk chokolade
3 blade Husblas
Pynt
Knust kiks, fx saltkiks
Frysetørrede hindbær