Chokoladebudding

Chokoladebudding

60+ min
Intens chokoladesmag i en fin lille portionsanrettet dessert med letpisket flødeskum som tilbehør.

Sådan gør du

  • Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade.
  • Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet.
  • Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 glas (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  • Server chokoladebuddingen med letpisket flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7244 kJ / 1731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

615 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 10,9 % 4 g
Kulhydrat: 41,9 % 15,2 g
Fedt: 47,2 % 7,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Mælk
¾ liter
Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
50 g
Æg (ca. 1 dl)
2
Rørsukker
4 spsk
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½
Grofthakket mørk chokolade
75 g
Tilbehør
Piskefløde pisket til et let flødeskum
1½ dl