Chokorug med skyr

1 time 30 min
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Chokorug med skyr

Chokorug med skyr er din go-to snack, når du skal have morgenmad på farten eller er sulten om eftermiddagen. Dejen til chokorug er super nem at lave, har kort hævetid og bages i muffinforme, Disse chokorug vendes i grofthakkede hasselnødder, men du kan også bruge mandler eller andre nødder/kerner.

Ingredienser

Chokorug med skyr

25 g Gær
3 dl Lunkent vand
2 dl Skyr naturel
200 g Rugmel
150 g Hvedemel
3 dl Havregryn
1 dl Knækkede rugkerner
100 g Grofthakket mørk chokolade
6 Dadler i tern
1 tsk Flagesalt

Topping

100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Flagesalt
Skovsyre

Sådan gør du

Chokorug med skyr

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt skyr og derefter resten af ingredienserne.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen skal være lidt fugtig.
  • Dyp to spiseskeer i vand og form 12 boller (ca. 1 dl dej), vend dem i hasselnøddekernerne og sæt dem i muffinsforme - gerne i en muffinbageplade.
  • Drys med lidt flagesalt og lad dine chokorug hæve i 30 min.
  • Bag dem midt i ovnen i 30-35 min. ved 175° - traditionel ovn

Du kan bruge mandler, pecannødder eller kerner som topping.

Chokorug kan fryses. Lad chokorug tø op på køkkenbordet eller varm dem evt. i ovn eller på brødrister.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12904 kJ / 3084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

997 kJ / 238 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 12,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 60,8 % 35,7 g
Fedt: 27 % 7,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokorug-med-skyr/