Spændende ny smag til tykmælken med lækkert nøddeknas.
Sådan gør du
Citronsirup
Lad citronsaft og sukker koge ved kraftig varme og uden låg i en lille tykbundet gryde i ca. 8 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Stil siruppen på køl i ca. ½ time. Vend citronsiruppen i tykmælken og hæld den i 4 mindre skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst ½ time - eller til de er helt kolde.
Nøddedrys
Rist mandler og nødder i en tør pande først ca. 3 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - vend i dem undervejs. Lad dem køle let af og hak dem groft. Lad imens sukkeret smelte i panden ved jævn varme i ca. 6 min. eller til det begynder at gyldne. Tilsæt de hakkede mandler og nødder og vend dem godt i det smeltede og brune sukker. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Hak det groft.
Server den kolde citrontykmælk med det knuste nøddedrys.
Tip
Nøddedrysset holder sig sprødt i op til en uge - i en lukket emballage.