Citrontykmælk med nøddedrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Spændende ny smag til tykmælken med lækkert nøddeknas.

Ingredienser

Antal portioner

Citronsirup

  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Nøddedrys

  • 25 g hasselnøddekerner
  • 25 g mandler
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronsirup

Lad citronsaft og sukker koge ved kraftig varme og uden låg i en lille tykbundet gryde i ca. 8 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Stil siruppen på køl i ca. ½ time. Vend citronsiruppen i tykmælken og hæld den i 4 mindre skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst ½ time - eller til de er helt kolde.

Nøddedrys

Rist mandler og nødder i en tør pande først ca. 3 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - vend i dem undervejs. Lad dem køle let af og hak dem groft. Lad imens sukkeret smelte i panden ved jævn varme i ca. 6 min. eller til det begynder at gyldne. Tilsæt de hakkede mandler og nødder og vend dem godt i det smeltede og brune sukker. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Hak det groft.

Server den kolde citrontykmælk med det knuste nøddedrys.

Tip

Nøddedrysset holder sig sprødt i op til en uge - i en lukket emballage.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: