Citrontykmælk med nøddedrys

Citrontykmælk med nøddedrys

45 min
Spændende ny smag til tykmælken med lækkert nøddeknas.

Sådan gør du

Citronsirup
  • Lad citronsaft og sukker koge ved kraftig varme og uden låg i en lille tykbundet gryde i ca. 8 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Stil siruppen på køl i ca. ½ time. Vend citronsiruppen i tykmælken og hæld den i 4 mindre skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst ½ time - eller til de er helt kolde.
Nøddedrys
  • Rist mandler og nødder i en tør pande først ca. 3 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - vend i dem undervejs. Lad dem køle let af og hak dem groft. Lad imens sukkeret smelte i panden ved jævn varme i ca. 6 min. eller til det begynder at gyldne. Tilsæt de hakkede mandler og nødder og vend dem godt i det smeltede og brune sukker. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Hak det groft.
  • Server den kolde citrontykmælk med det knuste nøddedrys.
Tip
  • Nøddedrysset holder sig sprødt i op til en uge - i en lukket emballage.
Energiindhold for hele retten:

4976 kJ / 1189 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 10,4 % 3,5 g
Kulhydrat: 54,5 % 18,3 g
Fedt: 35,1 % 5,4 g

Ingredienser

Citronsirup
1 dl Friskpresset citronsaft
85 g Sukker (ca. 1 dl)
6 dl Tykmælk
Nøddedrys
25 g Hasselnøddekerner
25 g Mandler
3 spsk Sukker