Confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg

60+ min
Confitering er en gammel fransk tilberedningsmetode, der ikke bare giver en lækker smag, men også konserverer det confiterede emne. Det har mest været andelår, man har set blive confiteret. Men man kan bruge metoden i mange sammenhænge. Det går i alt sin enkelthed ud på at tilberede et emne i fedt. Her har vi confiteret hvidløg, som giver et mildere hvidløg, der stadig bevarer en dyb smag. Du kan bruge hvidløget direkte på brød, eller du kan bruge som smagsgiver til dine grøntsager. Det klassiske hvidløgssmør bliver anderledes mildt og dybt og olien fra hvidløget giver en anderledes og lækker aioli.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn.

Confiteret hvidløg
  • Kom det hele i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Kom låg på gryden og bag midt i ovnen.

Brug dine confiterede hvidløg til fx hvidløgssmør (100 g smør til 5 fed hvidløg). Brug olien til hjemmelavet aioli.

Energiindhold for hele retten:

1062 kJ / 254 kcal

Næringsindhold pr. 100g

423 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 19,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 75,7 % 18,8 g
Fedt: 4,8 % 0,6 g
Mere inspiration

Klassiske confiterede andelår

Ingredienser

Confiteret hvidløg
50 Fed hvidløg
20 stilke Frisk timian
20 Sorte peberkorn
3 Laurbærblade
Rapsolie - så det dækker