Confiteret hvidløg
Confitering er en gammel fransk tilberedningsmetode, der ikke bare giver en lækker smag, men også konserverer det confiterede emne. Det har mest været andelår, man har set blive confiteret. Men man kan bruge metoden i mange sammenhænge. Det går i alt sin enkelthed ud på at tilberede et emne i fedt. Her har vi confiteret hvidløg, som giver et mildere hvidløg, der stadig bevarer en dyb smag. Du kan bruge hvidløget direkte på brød, eller du kan bruge som smagsgiver til dine grøntsager. Det klassiske hvidløgssmør bliver anderledes mildt og dybt og olien fra hvidløget giver en anderledes og lækker aioli.
Ingredienser
Confiteret hvidløg
50
Fed hvidløg
|
|
---|---|
20 stilke
Frisk timian
|
|
20
Sorte peberkorn
|
|
3
Laurbærblade
|
|
Rapsolie - så det dækker
|
Sådan gør du
Confiteret hvidløg
Brug dine confiterede hvidløg til fx hvidløgssmør (100 g smør til 5 fed hvidløg). Brug olien til hjemmelavet aioli.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1062 kJ / 254 kcal
Næringsindhold pr. 100g
423 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 19,5 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 75,7 % | 18,8 g |
Fedt: | 4,8 % | 0,6 g |