Confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg

60+ min
Confitering er en gammel fransk tilberedningsmetode, der ikke bare giver en lækker smag, men også konserverer det confiterede emne. Det har mest været andelår, man har set blive confiteret. Men man kan bruge metoden i mange sammenhænge. Det går i alt sin enkelthed ud på at tilberede et emne i fedt. Her har vi confiteret hvidløg, som giver et mildere hvidløg, der stadig bevarer en dyb smag. Du kan bruge hvidløget direkte på brød, eller du kan bruge som smagsgiver til dine grøntsager. Det klassiske hvidløgssmør bliver anderledes mildt og dybt og olien fra hvidløget giver en anderledes og lækker aioli.

Sådan gør du

Confiteret hvidløg
  • Kom det hele i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Kom låg på gryden og bag midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Klassiske confiterede andelår

Velbekomme!
Tips

Brug dine confiterede hvidløg til fx hvidløgssmør (100 g smør til 5 fed hvidløg). Brug olien til hjemmelavet aioli.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1060 kJ / 253 kcal

Næringsindhold pr. 100g

555 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 17,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 77,7 % 25,4 g
Fedt: 4,4 % 0,6 g

Ingredienser

Confiteret hvidløg
Fed hvidløg
50
Friske timiankviste
20
Sorte peberkorn
20
Laurbærblade
3
Rapsolie - så det dækker