Cremeboller
&format=webp)
Opskriften på cremeboller er fra dengang udtrykket "rigeligt med smør" opstod. Cremebollerne er meget smørfyldte og minder om en blanding af wienerbrød og donuts. Dejen er meget lig fremgangsmåden til en wienerdej, hvor man indarbejder smørret af flere omgange. Herved får du en porøs og smørfyldt dej, som smager fantastisk. I midten af cremebollerne er en lækker kagecreme, men du kan også flække bollerne og fylde dem med fx flødeskum.
Ingredienser
Kagecreme
3 dl
Mælk
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
Dej
¼ liter
Kold mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
50 g
Gær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 8¾ dl)
|
|
400 g
Koldt smør
|
Pynt
Smeltet smør
|
|
---|---|
Sukker
|
Sådan gør du
Kagecreme
Dej
Du kan også bruge dejen til spandauere. Skær dejen ud som til cremeboller. Læg kagecreme og syltetøj på og saml de 4 hjørner. Pensl med æg inden bagningen.
Cremebollerne kan laves med mindre smør, fx 250 g i stedet for 400 g, men bollerne bliver da ikke lagdelt som wienerbrød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22595 kJ / 5400 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1303 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6,9 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 35,3 % | 27,1 g |
Fedt: | 57,8 % | 20,4 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
