Cremeboller

Cremeboller

60+ min
Opskriften på cremeboller er fra dengang udtrykket "rigeligt med smør" opstod. Cremebollerne er meget smørfyldte og minder om en blanding af wienerbrød og donuts. Dejen er meget lig fremgangsmåden til en wienerdej, hvor man indarbejder smørret af flere omgange. Herved får du en porøs og smørfyldt dej, som smager fantastisk. I midten af cremebollerne er en lækker kagecreme, men du kan også flække bollerne og fylde dem med fx flødeskum.
Velbekomme!
Tips

Du kan også bruge dejen til spandauere. Skær dejen ud som til cremeboller. Læg kagecreme og syltetøj på og saml de 4 hjørner. Pensl med æg inden bagningen.

Tips

Cremebollerne kan laves med mindre smør, fx 250 g i stedet for 400 g, men bollerne bliver da ikke lagdelt som wienerbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22520 kJ / 5382 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1298 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,4 % 5,7 g
Kulhydrat: 34,8 % 26,6 g
Fedt: 57,8 % 20,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser