Cremeboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Opskriften er fra dengang udtrykket "rigelig med smør" opstod. Cremebollerne er meget smørfyldte og minder om en blanding af doughnuts og wienerbrød.

Ingredienser

20 boller pr. portion

Antal portioner

Kagecreme

  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ½ vaniljestænger - kornene herfra

Dej

  • ¼ liter kold mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel (ca. 8¾ dl)
  • 400 g koldt smør

Pynt

  • smeltet smør
  • sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kagecreme

Bland alle ingredienser sammen i en gryde og kog dem igennem under piskning.

Dej

Rør mælk, æg, sukker, gær og kardemomme sammen med ca. 2/3 af melet. Rul dejen ud til en firkant på ca. ½ cm"s tykkelse med resten af melet. Skær smørret i tynde skiver, og fordel dem på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led. Rul dejen ud igen og fold den på samme måde 2 gange - dog uden smør. Rul dejen til en firkant på 40 x 50 cm og skær dejen ud i 20 stykker (ca. 10 x 10 cm). Læg 1 tsk afkølet kagecreme på hvert stykke. Saml dejen om fyldet og form til boller. Stil bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapirLad bollerne hæve et lunt sted i ca. ½ time. Bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne. Dyp bollerne, mens de endnu er varme, i smeltet smør på oversiden, og derefter i sukker.

Tips

Har du lyst til en variation af samme dej, kan en del af den formes som spandauere: Skær dejen ud som til cremeboller. Læg kagecreme og syltetøj på og saml de 4 hjørner. Pensl med æg inden bagningen.

Cremebollerne kan laves med mindre smør, fx 250 g i stedet for 400 g, men bollerne bliver da ikke lagdelt som wienerbrød.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 59 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: