Dadler med bacon

20 min
Dadler med bacon

Dadler med bacon bliver ofte serveret i juletiden, selv om det er en let og hurtig opskrift , der fungerr hele året. Server dine dadler i bacon som velkomstsnack, som del af en tapas buffet eller forkæl dine gæster med en lille mellemret. Dadler i bacon er en meget simpel ret, og du kan med få virkemidler hurtig pifte den lidt op, prøv fx dadler med bacon supleret med timian og/eller salatost.

Ingredienser

Dadler med bacon

10 Dadler
5 skiver Bacon

Sådan gør du

Dadler med bacon

  • Del baconskiverne på midten.
  • Læg hver baconskive tæt omkring en dadel. Sæt baconen fast med en tandstik.
  • Kom dadlerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen - til baconen er sprød i ca. 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvis du vil servere dadler med bacon om sommeren, så smid dem gerne en kort tur på den varme grill. Og du kan evt. give dem i lille løft i form af timian og salatost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2453 kJ / 586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1363 kJ / 326 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 9,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 44,8 % 35,9 g
Fedt: 45,3 % 16,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/dadler-med-bacon/