Daim is

Daim is

60+ min
Daim is er altid et hit - hos både børn og voksne. Denne opskrift på daim is tager udgangspunkt i en skøn hjemmelavet vaniljeis, hvor daimstykkerne vendes i isen under indfrysning. Daim isen kan varieres i det uendelige - rør fx mørk chokolade, marcipanstykker eller dulce de leche i isen i stedet for daim.

Sådan gør du

Daimis
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Sæt iscremen tildækket i fryseren, og frys den i 1-2 timer til den er let stivnet.
  • Vend daimstykkerne i ismassen og sæt den tilbage i fryseren. Frys daimisen i yderligere 3-4 timer - rør i ismassen 2-3 gange under indfrysningen.

Erstat daim chokolade med fx mørk chokolade, dulce de leche, bounty eller andet.

Energiindhold for hele retten:

12474 kJ / 2981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1641 kJ / 392 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,3 % 3,1 g
Kulhydrat: 22,6 % 21,9 g
Fedt: 74,1 % 32,9 g
Mere inspiration

Er du vild med daim og is - så er der endnu en ide her.

Daim is
60+ min
Daim is
(18)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Daimis
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf
150 g Grofthakket daim