Daim is

6 timer
Arbejdstid: 15 min
Daim is

Daim is er altid et hit - hos både børn og voksne. Denne opskrift på daim is tager udgangspunkt i en skøn hjemmelavet vaniljeis, hvor daimstykkerne vendes i isen under indfrysning. Daim isen kan varieres i det uendelige - rør fx mørk chokolade, marcipanstykker eller dulce de leche i isen i stedet for daim.

Ingredienser

Daimis

½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf
150 g Grofthakket daim

Sådan gør du

Daimis

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Sæt iscremen tildækket i fryseren, og frys den i 1-2 timer til den er let stivnet.
  • Vend daimstykkerne i ismassen og sæt den tilbage i fryseren. Frys daimisen i yderligere 3-4 timer - rør i ismassen 2-3 gange under indfrysningen.

Erstat daim chokolade med fx mørk chokolade, dulce de leche, bounty eller andet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12104 kJ / 2893 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1593 kJ / 381 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 23,3 % 21,9 g
Fedt: 73,3 % 31,6 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/daim-is/