Dark ale sirup til skimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Anderledes og krydret - perfekt til en herreaften.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 cl mørk luksusøl, fx dark ale eller stout
  • 65 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk stødt allehånde

Tilbehør

  • 150 g franskbrød - skåret i lange strimler og ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom øl, sukker og krydderier i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn til kraftig varme - det må gerne skumme, men ikke koge over - i ca. 10 min. eller til der er ca. 1 dl sirup. Lad dark ale siruppen køle af.

Skær osten i 4 skiver og anret dem på tallerkener sammen med kirsebærrene. Hæld siruppen i 4 små glas og stil et glas på hver tallerken, så man selv kan hælde sirup på sin ost.

Tips

Dark ale (eller stout) sirup kan holde sig i køleskabet i et par måneder.

I stedet for muscovadosukker kan man bruge mørk farin.

Siruppen kan også serveres til brie og blue.

Det er en god idé at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, tinta barroca, touriga nacional Valpolicella, Italien

Rød dessertvin gerne en recioto della valpolicella eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost