Enebærgryde med bagt kartoffelmos
&format=webp) 
    Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden på bordet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad. Sammenkogte retter, bl.a. denne enebærgryde, var populær gæstemad i 80'erne - og kartoffelmos optrådte i nye spændende variationer - blandt andet i denne: Bagt kartoffelmos.
Ingredienser
Enebærgryde
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 kg
                                                Mørt grisekød i tynde strimler, fx skinkekød
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    6
                                                Tørrede enebær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Tørret rosmarin
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Creme fraiche 38%
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Kulør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Evt. saucejævner
                                            
                                     | 
Bagt kartoffelmos
| 
                                            
                                                    1 kg
                                                Skrællede kartofler i mindre stykker
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Hasselnøddekerner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    900 g
                                                Dampet broccoli
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Enebærgryde
Bagt kartoffelmos
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffléform – bagetiden er ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan forberede enebærgryde og kartoffelmos nogle timer i forvejen, så det blot mangler opvarmning og bagning. Hasselnøddekernerne kan udelades.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
476 kJ / 114 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g | 
| Protein: | 6,2 g | 
| Fedt: | 7,9 g | 
| Kulhydrat: | 4,6 g | 
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    