Estragonsauce

Estragonsauce

45 min
Estragonsauce er en dejlig ægte sauce lavet på en hjemmelavet estragonessens - en essens, der også kan bruges til bearnaisesauce. Estragonsauce minder om bearnaisesauce, men er nemmere at lave, fordi den tilberedes med cremefraiche.

Sådan gør du

Estragonessens
  • Kog løg, peberkorn og estragonstilke i hvidvinseddiken i ca. 15 min.
  • Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 1½ spsk).
Estragonsauce
  • Rør æggeblommer og cremefraiche sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under stadig piskning til den har en cremet konsistens - den må ikke koge!
  • Pisk det kolde smør i saucen og tilsæt salt, peber og 1 spsk estragonessens.
  • Tilsæt estragon lige inden serveringen og smag til.

Estragonsaucen kan lunes lige inden serveringen. Estragonessensen kan også bruges til bearnaisesauce.

Energiindhold for hele retten:

5135 kJ / 1227 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1070 kJ / 256 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 9,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 4 % 2,5 g
Fedt: 86,7 % 25,1 g
Mere inspiration

Vil du prøve kræfter med en hjemmelavet bearnaisesauce, finder du opskriften her.

Bearnaisesauce
30 min
Bearnaisesauce
(20)

Ingredienser

Estragonessens
1 Hakket skalotteløg
10 Sorte peberkorn
10 Friske estragonkviste
1 dl Hvidvinseddike
Estragonsauce
6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
¼ liter Fraiche
100 g Koldt smør i små tern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Grofthakkede frisk estragon