Estragonsauce
45 min

Estragonsauce

En ægte sauce... på hjemmelavet estragonessens. Mums - til den dag, hvor nogen skal forkæles!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Estragonsauce

En ægte sauce... på hjemmelavet estragonessens. Mums - til den dag, hvor nogen skal forkæles!

Antal portioner

Estragonessens

  • 1 hakket skalotteløg
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 friske estragonkviste
  • 1 dl hvidvinseddike

Estragonsauce

Fremgangsmåde:

Estragonessens

Kog løg, peberkorn og estragonstilke i hvidvinseddiken i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 1½ spsk).

Estragonsauce

Rør æggeblommer og cremefraiche sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under stadig piskning til den har en cremet konsistens - den må ikke koge! Pisk det kolde smør i saucen og tilsæt salt, peber og 1 spsk estragonessens. Tilsæt estragon lige inden serveringen. Smag til.

Tips

Estragonsaucen kan lunes lige inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 91 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf