Estragonsauce - Opskrifter - Arla

Estragonsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

En ægte sauce... på hjemmelavet estragonessens. Mums - til den dag, hvor nogen skal forkæles!

Ingredienser

Antal portioner

Estragonessens

  • 1 hakket skalotteløg
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 friske estragonkviste
  • 1 dl hvidvinseddike

Estragonsauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Estragonessens

Kog løg, peberkorn og estragonstilke i hvidvinseddiken i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 1½ spsk).

Estragonsauce

Rør æggeblommer og cremefraiche sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under stadig piskning til den har en cremet konsistens - den må ikke koge! Pisk det kolde smør i saucen og tilsæt salt, peber og 1 spsk estragonessens. Tilsæt estragon lige inden serveringen. Smag til.

Tip

Estragonsaucen kan lunes lige inden servering.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 91 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf