Estragonsauce

45 min
Estragonsauce

Estragonsauce er en dejlig ægte sauce lavet på en hjemmelavet estragonessens - en essens, der også kan bruges til bearnaisesauce. Estragonsauce minder om bearnaisesauce, men er nemmere at lave, fordi den tilberedes med cremefraiche.

Ingredienser

Estragonessens

1 Hakket skalotteløg
10 Sorte peberkorn
10 kviste Frisk estragon
1 dl Hvidvinseddike

Estragonsauce

6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
¼ liter Creme fraiche 38%
100 g Koldt smør i små tern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Grofthakkede estragonblade

Sådan gør du

Estragonessens

  • Kog løg, peberkorn og estragonstilke i hvidvinseddiken i ca. 15 min.
  • Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 1½ spsk).

Estragonsauce

  • Rør æggeblommer og cremefraiche sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under stadig piskning til den har en cremet konsistens - den må ikke koge!
  • Pisk det kolde smør i saucen og tilsæt salt, peber og 1 spsk estragonessens.
  • Tilsæt estragon lige inden serveringen og smag til.

Estragonsaucen kan lunes lige inden serveringen. Estragonessensen kan også bruges til bearnaisesauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8103 kJ / 1937 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1529 kJ / 365 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,6 % 4,2 g
Kulhydrat: 2,1 % 1,9 g
Fedt: 93,3 % 38,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/estragonsauce/