Falafler
&format=webp) 
    Har du tid til at gøre lidt ekstra ud af dine falafler, så prøv at lave farsen med tørrede kikærter, der udblødes. Det kræver lidt planlægning, fordi kikærterne skal sættes i blød dagen før, men det er besværet værd! De rå kikærter gør det nemlig muligt at lave falaflerne lidt grovere, hvilket er superlækkert. Falaflerne kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Tørrede kikærter
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 potte
                                                Frisk koriander
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    5 stilke
                                                Bredbladet persille
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Presset fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille løg i grove stykker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt spidskommen
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt koriander
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Bagepulver
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Cayennepeber
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    ca. 3 dl
                                                Smagsneutral olie - til stegning
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Serveringsforslag
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1319 kJ / 315 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 6,8 g | 
| Protein: | 10,6 g | 
| Fedt: | 18,1 g | 
| Kulhydrat: | 27,6 g | 
Den bedste opskrift på falafler.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    