Farseret kalkun og svamperagout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Farseret kalkun som vi især kender den fra USA. Farsen giver god smag og modvirker at kalkunen bliver tør. Server med svamperagout, kartofler og grønt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 kalkun (ca. 3⅘ kg)
  • 50 g lyst brød uden skorpe
  • 2 dl mælk
  • 3 finthakkede bananskalotteløg
  • 2 æg
  • 3 spsk friske timianblade
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 700 g hakket kalvekød (ca. 12% fedt)
  • 1¼ liter vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt

Svamperagout

  • 50 g smør - delt i 4 portioner
  • 12 bananskalotteløg i kvarte
  • 450 g champignoner i halve
  • 225 g markchampignoner i halve
  • 100 g østershatte revet i strimler
  • 75 g rensede små shiitakesvampe
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Hvid mælkesauce 4%
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 500 g haricots verts
  • 2½ kg faste kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Udben kalkunen - eller få slagteren til at gøre det. Del skroget i 3-4 stykker og læg dem sammen med vingespidser, kråse og hjerte i ovnens bradepande.

Lad brødet trække i mælken i ca. 1 min. Tilsæt løg, æg, timian, salt, peber og kalvekød og rør farsen godt sammen. Fyld farsen i kalkunen og sy den sammen med bomuldssnor. Bind bomuldssnor om kalkunen 3-4 steder så den forbliver rund.

Læg kalkunen med brystet opad på ovnens rist. Kom vand og smør i bradepanden og læg risten ovenpå. Drys kalkunen med salt og steg den midt i ovnen. Dryp med stegesky 4-5 gange under stegningen. Tag kalkunen ud og mål med et stegetermometer farsens centrumstemperatur. Den skal være ca. 75°. Lad kalkunen hvile tildækket i ca. ½ time.

Svamperagout

Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og kog skyen ved kraftig varme og uden låg til der er ca. 2 dl. Smelt en portion smør i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 5 min. og tag dem op. Gyldn en portion smør i panden. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 7 min. og tag dem op. Gyldn en portion smør og steg markchampignonerne i ca. 5 min. Tag også dem op. Lad den sidste portion smør gyldne og steg østershatte og shiitakesvampe i ca. 1 min. Kom mælkesauce i gryden med den indkogte sky og bring det i kog. Tilsæt løg, svampe og salt. Varm svamperagouten igennem og smag til.

Ved serveringen

Skær vingerne af og skær derefter kalkunen i skiver.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 200° - traditionel ovn.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 37900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 80,1 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

En europæisk rødvin på pinot noir-druen fx fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalkun

Andre gode forslag