Fastelavnsboller med hindbærskum

Fastelavnsboller med hindbærskum

Vandbakkelser fyldt med hindbærskum - en lækker og nem opskrift på fastelavnsboller, hvor hindbærskummet giver en frisk smag og smuk farve. Du kan være i god tid med vandbakkelsesdejen, da den kan fryses rå og bages på dagen. Og du skal kun forberede hindbærskum og glasur, inden du kan servere hjemmelavede fastelavnsboller.
https://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-hindbarskum/

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hindbærskum
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det under omrøring i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved. Smelt det i hindbærblandingen. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pisk fløden til let skum og vend den kolde hindbærblanding i. Stil hindbærskummet tildækket i køleskabet indtil brug - gerne i en sprøjtepose.
Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den ristes af.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 12 små toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.
  • Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.
Glasur
  • Bland flormelis og vand til en blank glasur.
Fastelavnsboller med hindbærskum
  • Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærskum - gem lidt til pynt.
  • Pynt med glasur, hindbærskum og frysetørrede hindbær.

Vil du opgradere fastelavnsbollen kan du tilføje kagecreme og/eller lidt hindbærmarmelade sammen med hindbærskummet.

Energiindhold for hele retten:

14226 kJ / 3400 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1015 kJ / 243 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 21 % 12,5 g
Fedt: 73,3 % 20,1 g
Mere inspiration

Vil du opgradere fastelavnsbollen med kagecreme?

Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Hindbærskum
3 blade Husblas
200 g Frosne hindbær
2 spsk Vand
2 spsk Sukker
½ tsk Vaniljesukker
½ liter Piskefløde
Vandbakkelser
2 dl Vand
100 g Smør
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
180 g Sammenpiskede æg
Glasur
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 tsk Vand
Pynt
Frysetørrede hindbær