Fedtebrød med citronglasur

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

60+ min

De traditionelle fedtebrød er oprindelig med romglasur, men her er den med citronglasur, hvilket giver småkagen en dejligt frisk smag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

ca. 32 stk

Antal portioner

Dej

  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 35 g kokosmel (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk bagepulver
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 125 g koldt smør
  • 1 spsk sammenpisket æggehvider

Pynt

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand
  • ½ spsk friskpresset citronsaft
  • 25 g kokosmel (ca. ¾ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

  1. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, sukker og citronskal i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
  3. Ælt dejen let sammen med æggehvide.
  4. Form dejen til 4 ruller (ca. 25 cm). Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time - eller i fryseren i ca. ½ time.
  5. Læg dejrullerne på bageplader med papir og tryk dem flade, så de bliver ca. 5 cm brede.
  6. Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til de er gyldne.

Pynt

  1. Rør flormelis sammen med vand og citronsaft.
  2. Smør de lune kager med et lag citronglasur.
  3. Skær hver stang i snitter på skrå. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Tip

Opbevar kagerne i fryseren, så undgår du at de bliver bløde.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tip

Fedtebrød med romglasur er også en klassiker. Erstat da citronsaften med rom eller romessens.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ / 3167 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag