Fedtebrød med citronglasur
60+ min

Fedtebrød med citronglasur

De traditionelle fedtebrød er oprindelig med romglasur, men her er den med citronglasur, hvilket giver småkagen et dejligt frisk smag.
Fryseegnet
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fedtebrød med citronglasur

De traditionelle fedtebrød er oprindelig med romglasur, men her er den med citronglasur, hvilket giver småkagen et dejligt frisk smag.

32 stk

Antal portioner

Dej

  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 35 g kokosmel (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk bagepulver
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 125 g koldt smør
  • 1 spsk sammenpisket æggehvider

Pynt

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand
  • ½ spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 25 g kokosmel (ca. ¾ dl)

Fremgangsmåde:

Dej

Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, sukker og citronskal i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med æggehvide.

Form dejen til en firkantet stang (ca. 3 x 6 x 17 cm). Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time - eller i fryseren i ca. ½ time.

Skær dejen i ca. 4 millimeter tykke kager og fordel dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen til de er gyldne. Flyt dem derefter over på en bagerist et kort øjeblik.

Pynt

Rør flormelis sammen med vand og citronsaft. Smør de lune kager med et lag citronglasur. Drys med kokosmel og lad kagerne blive helt kolde.

Tip

Opbevar kagerne i fryseren, så undgår du at de bliver bløde.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 40 %
Print