Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur

60+ min
Fryseegnet
Fedtebrød er både hurtige, nemme og lækre. De traditionelle fedtebrød er oprindeligt med romglasur, men her får du fedtebrød med citronglasur, hvilket giver småkagen en dejligt frisk smag. Fedtebrød er en populær småkage til jul, men hvorfor ikke også bage fedtebrød på andre tider af året?

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200°.

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn

Dej til fedtebrød
  • Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver, sukker og citronskal i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
  • Ælt dejen let sammen med æggehvide.
  • Form dejen til 4 ruller (ca. 25 cm). Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time - eller i fryseren i ca. ½ time.
  • Læg dejrullerne på bageplader med papir og tryk dem flade, så de bliver ca. 5 cm brede.
  • Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til de er gyldne.
Pynt
  • Rør flormelis sammen med vand og citronsaft.
  • Smør de lune kager med et lag citronglasur.
  • Skær hver stang i snitter på skrå. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Variation

Fedtebrød med romglasur er også en klassiker. Erstat da citronsaften med rom eller romessens.

Tip

Opbevar kagerne i fryseren, så undgår du at de bliver bløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13068 kJ / 3123 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1846 kJ / 441 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 3 % 3,2 g
Kulhydrat: 55,7 % 60,5 g
Fedt: 41,3 % 20,6 g
Mere inspiration

Det tager kegler at servere klejner ....

Klejner
60+ min
Klejner
(129)

Ingredienser

Dej til fedtebrød
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
200 g
Kokosmel (ca. 1 dl)
35 g
Bagepulver
¼ tsk
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Koldt smør
125 g
Sammenpisket æggehvide
1 spsk
Pynt
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g
Kogende vand
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Kokosmel (ca. ¾ dl)
25 g