Ferskensirup

40 min
Arbejdstid: 10 min
Ferskensirup

Smuk ferskensirup der er nem at lave. Brug den til fx græsk yoghurt, is, pandekager og chokoladekage. Siruppen kan også laves med nektariner.

Ingredienser

Ferskensirup

4 Ferskner
50 g Sukker
3 spsk Vand

Sådan gør du

Ferskensirup

  • Skær fersknerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. eller til saften er kogt ud af frugten.
  • Hæld frugtblandingen i en sigte og si siruppen fra. Kog evt. siruppen lidt ind, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Frugtkødet kan bruges som kompot på yoghurt, grød eller brød.

Du kan erstatte fersknerne med nektariner. Det giver den samme flotte farve.

Siruppen kan fryses.

Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/ferskensirup/