Ferskensirup

Ferskensirup

60+ min
Smuk ferskensirup der er nem at lave. Brug den til fx græsk yoghurt, is, pandekager og chokoladekage. Siruppen kan også laves med nektariner.

Sådan gør du

Ferskensirup
  • Skær fersknerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. eller til saften er kogt ud af frugten.
  • Hæld frugtblandingen i en sigte og si siruppen fra. Kog evt. siruppen lidt ind, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Frugtkødet kan bruges som kompot på yoghurt, grød eller brød.

Du kan erstatte fersknerne med nektariner. Det giver den samme flotte farve.

Siruppen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

1817 kJ / 434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

261 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 3,9 % 0,6 g
Kulhydrat: 94,9 % 14,6 g
Fedt: 1,2 % 0,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Ferskensirup
4 Ferskner
50 g Sukker
3 spsk Vand