Ferskensirup

Ferskensirup

60+ min
Smuk ferskensirup der er nem at lave. Brug den til fx græsk yoghurt, is, pandekager og chokoladekage. Siruppen kan også laves med nektariner.

Sådan gør du

Ferskensirup
  • Skær fersknerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. eller til saften er kogt ud af frugten.
  • Hæld frugtblandingen i en sigte og si siruppen fra. Kog evt. siruppen lidt ind, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Frugtkødet kan bruges som kompot på yoghurt, grød eller brød.
Velbekomme!
Variation

Du kan erstatte fersknerne med nektariner. Det giver den samme flotte farve.

Frysetip

Siruppen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1817 kJ / 434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

261 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 3,9 % 0,6 g
Kulhydrat: 94,9 % 14,6 g
Fedt: 1,2 % 0,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Ferskensirup
Ferskner
4
Sukker
50 g
Vand
3 spsk