Figner og ristet rugbrød

30 min
Figner og ristet rugbrød

Prøv de lækre friske figner svøbt i honning og med sprødt rugbrød til.

Ingredienser

Ristet rugbrød

100 g Groft rugbrød i tern
10 g Smør
4 dl Ymer
2 Friske figner i både
2 spsk Flydende honning

Sådan gør du

Ristet rugbrød

  • Rist rugbrødet i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min., skru ned til jævn varme. Tilsæt smør og rist i yderligere ca. 7 min. -eller til rugbrødsternene er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en tallerken.
  • Hæld det syrnede produkt i skåle og fordel fignerne herpå. Dryp med honning og drys med rugbrød. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3104 kJ / 742 kcal

Næringsindhold pr. 100g

476 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 55,3 % 15,5 g
Fedt: 28,1 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/figner-og-ristet-rugbrod/