Fiskefileter og grøntsager

Bedømmelse

(4 vurderinger)

1 timer

Med opskriften på, fiskefileter og grøntsager, er du garanteret en velsmagende hovedret. Fiskefileterne har en dejlig smag citronsaft og suppleres godt af de lækre stegte grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fiskefileter, fx rødspætte eller rødtunge
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 små stilke citronmelisse

Grøntsager

  • 25 g smør
  • 2 porrer i tynde ringe
  • ½ porrer i stave
  • 2 gulerødder i tændstiktynde stave
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver fileterne på langs. Pisk citronsaft, vand, salt og peber sammen, og hæld det over fileterne. Lad dem stå i ca. 20 min. Rul fileterne sammen omkring en kvist citronmelisse fra den spidse ende og med skindsiden indad.

Grøntsager

Smelt smørret i en stor pande. Svits heri porrer, agurk og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt citronmelisse. Stil fiskerullerne ned mellem grøntsagerne. Drys med salt og peber, og hæld fløden ved. Damp retten under låg og ved svag varme i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde: