Fiskefileter og grøntsager

Fiskefileter og grøntsager

1 time
Med opskriften på, fiskefileter og grøntsager, er du garanteret en velsmagende hovedret. Fiskefileterne har en dejlig smag citronsaft og suppleres godt af de lækre stegte grøntsager.

Sådan gør du

  • Halver fileterne på langs. Pisk citronsaft, vand, salt og peber sammen, og hæld det over fileterne. Lad dem stå i ca. 20 min. Rul fileterne sammen omkring en kvist citronmelisse fra den spidse ende og med skindsiden indad.
Grøntsager
  • Smelt smørret i en stor pande. Svits heri porrer, agurk og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt citronmelisse. Stil fiskerullerne ned mellem grøntsagerne. Drys med salt og peber, og hæld fløden ved. Damp retten under låg og ved svag varme i ca. 10 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7520 kJ / 1797 kcal

Næringsindhold pr. 100g

503 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 28 % 8,3 g
Kulhydrat: 34,5 % 10,2 g
Fedt: 37,5 % 5,1 g

Ingredienser

Fiskefileter, fx rødspætte eller rødtunge
500 g
Friskpresset citronsaft
1½ tsk
Vand
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Små stilke citronmelisse
12
Grøntsager
Smør
25 g
Porrer i tynde ringe
2
Porre i stave
½
Gulerødder i tændstiktynde stave
2
Hakkede friske citronmelisseblade
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
1 dl
Tilbehør
Groft brød
240 g