Fiskefileter og grøntsager

1 time
Fiskefileter og grøntsager

Med opskriften på, fiskefileter og grøntsager, er du garanteret en velsmagende hovedret. Fiskefileterne har en dejlig smag citronsaft og suppleres godt af de lækre stegte grøntsager.

Ingredienser

500 g Fiskefileter, fx rødspætte eller rødtunge
1½ tsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
12 Små stilke citronmelisse

Grøntsager

25 g Smør
2 Porrer i tynde ringe
½ Agurk i stave
2 Gulerødder i tændstiktynde stave
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

  • Halver fileterne på langs.
  • Pisk citronsaft, vand, salt og peber sammen, og hæld det over fileterne. Lad dem stå i ca. 20 min.
  • Rul fileterne sammen omkring en kvist citronmelisse fra den spidse ende og med skindsiden indad.

Grøntsager

  • Smelt smørret i en stor pande. Svits heri porrer, agurk og gulerødder i ca. 1 min.
  • Tilsæt citronmelisse.
  • Stil fiskerullerne ned mellem grøntsagerne.
  • Drys med salt og peber, og hæld fløden ved. Damp retten under låg og ved svag varme i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7432 kJ / 1776 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,2 % 7,9 g
Kulhydrat: 34,9 % 9,8 g
Fedt: 36,9 % 4,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-og-gronsager/