Flækærtemos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 4 dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl de tørrede ærter. Kom dem i en gryde med vand så det dækker ca. 1/3 over ærterne. Bring ærterne i kog og kog dem ved svag varme i 40-45 min. - eller til de er møre. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Tips

I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost.
Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.
Kom ærtemosen i en lufttæt beholder - kan holde sig 8-10 dage i køleskabet.
Brug ærtemosen som smørelse i sandwich og på rugbrød. Eller til at dyppe grøntsager i.
Mosen kan laves på alle slags bønner og linser.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: