Flækærtemos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 4 dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl de tørrede ærter. Kom dem i en gryde med vand så det dækker ca. 1/3 over ærterne. Bring ærterne i kog og kog dem ved svag varme i 40-45 min. - eller til de er møre. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Tips

I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost.

Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.

Kom ærtemosen i en lufttæt beholder - kan holde sig 8-10 dage i køleskabet.

Brug ærtemosen som smørelse i sandwich og på rugbrød. Eller til at dyppe grøntsager i.

Mosen kan laves på alle slags bønner og linser.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: