Flækærtemos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 4 dl vand

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl de tørrede ærter. Kom dem i en gryde med vand så det dækker ca. 1/3 over ærterne. Bring ærterne i kog og kog dem ved svag varme i 40-45 min. - eller til de er møre. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Tips

I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost.
Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.
Kom ærtemosen i en lufttæt beholder - kan holde sig 8-10 dage i køleskabet.
Brug ærtemosen som smørelse i sandwich og på rugbrød. Eller til at dyppe grøntsager i.
Mosen kan laves på alle slags bønner og linser.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag