Flammkuchen med løg og bacon

1 time
Flammkuchen med løg og bacon

Flammkuchen er en specialitet fra Alsace. Det er en tynd "pizza", hvor bunden er smurt med cremefraiche. I den tyske del af Alsace hedder det Flammkuchen, hvor den samme spise i den fransktalende del af Alsace kaldes Tarte Flambée. Selve bunden af Flammkuchen kan give anledning til en del diskussioner. Ofte er det en tyndt udrullet hvedemelsbund uden gær, hvor vi har valgt en butterdejsbund. Her bliver alle nok aldrig helt enige, men det gode er at begge varianter smager fremragende. Har du aldrig prøvet en hjemmelavet flammkuchen - så har du chancen nu.

Ingredienser

Flammkuchen

275 g Butterdej Ca. 30 x 45 cm
2 dl Creme fraiche
3 Løg i halve ringe (ca. 300 g)
1 tsk Revet muskatnød
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
150 g Bacon i tynde skiver

Sådan gør du

Flammkuchen

  • Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.
  • Læg butterdejspladen på et stykke bagepapir.
  • Smør cremefraichen ud på butterdejspladen - lad ca. 2 cm være fri langs kanten.
  • Fordel løgene på cremefraichen og drys med muskatnød, salt og peber.
  • Skær baconen i ca. 2 cm brede strimler og fordel dem oven på løgene.
  • Træk bagepapiret over på den varme plade og bag flammkuchen med løg og bacon midt i ovnen i ca. 15 min. ved 250°.

Prøv at lave flammkuchen med en pizzadej i stedet for butterdej - hvad mon du bedst kan lide?

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8495 kJ / 2030 kcal

Næringsindhold pr. 100g

911 kJ / 218 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,7 % 4,7 g
Kulhydrat: 23,3 % 12,5 g
Fedt: 68 % 16,7 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/flammkuchen-med-log-og-bacon---pizza/