Flammkuchen med løg og bacon
Flammkuchen er en specialitet fra Alsace. Det er en tynd "pizza", hvor bunden er smurt med cremefraiche. I den tyske del af Alsace hedder det Flammkuchen, hvor den samme spise i den fransktalende del af Alsace kaldes Tarte Flambée. Selve bunden af Flammkuchen kan give anledning til en del diskussioner. Ofte er det en tyndt udrullet hvedemelsbund uden gær, hvor vi har valgt en butterdejsbund. Her bliver alle nok aldrig helt enige, men det gode er at begge varianter smager fremragende. Har du aldrig prøvet en hjemmelavet flammkuchen - så har du chancen nu.
Ingredienser
Flammkuchen
275 g
Butterdej Ca. 30 x 45 cm
|
---|
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
3
Løg i halve ringe (ca. 300 g)
|
|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
150 g
Bacon i tynde skiver
|
Sådan gør du
Flammkuchen
Prøv at lave flammkuchen med en pizzadej i stedet for butterdej - hvad mon du bedst kan lide?
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8495 kJ / 2030 kcal
Næringsindhold pr. 100g
911 kJ / 218 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 8,7 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 23,3 % | 12,5 g |
Fedt: | 68 % | 16,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.