Flammkuchen er en specialitet fra Alsace. Det er en tynd "pizza", hvor bunden er smurt med cremefraiche. I den tyske del af Alsace hedder det Flammkuchen, hvor den samme spise i den fransktalende del af Alsace kaldes Tarte Flambée. Selve bunden af Flammkuchen kan give anledning til en del diskussioner. Ofte er det en tyndt udrullet hvedemelsbund uden gær, hvor vi har valgt en butterdejsbund. Her bliver alle nok aldrig helt enige, men det gode er at begge varianter smager fremragende. Har du aldrig prøvet en hjemmelavet flammkuchen - så har du chancen nu.
Har du lyst til mere franskinspireret klassisk mad?
Prøv at lave flammkuchen med en pizzadej i stedet for butterdej - hvad mon du bedst kan lide?
7852 kJ / 1877 kcal
842 kJ / 201 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 10,9 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 27,8 % | 13,8 g |
Fedt: | 61,3 % | 13,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.