Fletbrød med ost og rosmarin
Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.
Ingredienser
|
15 g
Gær
|
|
|---|---|
|
4 dl
Lunkent vand
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
600 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
150 g
Cheddar og/eller gul ost i tern
|
|
|---|---|
|
½ dl
Grofthakket frisk rosmarin
|
|
|
3 spsk
Hampefrø
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan variere fletbrødet med andre krydderier, fx timian og persille - og har du ikke hampefrø kan du bruge sesamfrø eller birkes.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1009 kJ / 241 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 10 g |
| Fedt: | 7,1 g |
| Kulhydrat: | 33,9 g |
Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.