Flødeis med chili, lime og lakrids
60+ min

Flødeis med chili, lime og lakrids

Fræk flødeis med kompleks smag. Chilien giver isen karakter, men får naturligvis ikke lov at dominere.
Fryseegnet
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeis med chili, lime og lakrids

Fræk flødeis med kompleks smag. Chilien giver isen karakter, men får naturligvis ikke lov at dominere.

Antal portioner
  • 2 æg (ca. 1 dl)
  • 200 g akaciehonning (ca. 1½ dl)
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 tsk groft knust engelsk lakrids
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 2 limefrugter
  • 2 spsk akaciehonning
  • 50 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Pisk æg og honning til en lys og luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum. Vend æggesnaps, flødeskum og limesaft sammen. Vend derefter forsigtigt limeskal, lakrids, chili og citronmelisse i isblandingen. Kom blandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

Skær skal og hinder af limefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs limefrugternes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær limefileterne i små stykker og vend dem sammen med honning og pistacienødder.

Form evt. isen til kugler og server dem sammen med de honningmarinerede pistaciemnødder.

Tips

Hvis flødeisen er hårdt frossen, så stil den i køleskabet ca. ½ time før den skal serveres. Vaflerne på billedet er mest for sjov.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 64 %
Print