Flødeis med chili, lime og lakrids

Flødeis med chili, lime og lakrids

60+ min
Fræk flødeis med kompleks smag i form af chili, lime og lakrids. Chilien giver isen karakter, men får naturligvis ikke lov at dominere.
https://www.arla.dk/opskrifter/flodeis-med-chili-lime-og-lakrids/

Sådan gør du

  • Pisk æg og honning til en lys og luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Vend æggesnaps, flødeskum og limesaft sammen.
  • Vend derefter forsigtigt limeskal, lakrids, chili og citronmelisse i isblandingen.
  • Kom blandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.
  • Skær skal og hinder af limefrugterne - følg frugtens form.
  • Skær (over en skål) langs limefrugternes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Skær limefileterne i små stykker og vend dem sammen med honning og pistacienødder.
  • Form evt. isen til kugler og server dem sammen med de honningmarinerede pistaciemnødder.

Hvis flødeisen er hårdt frossen, så stil den i køleskabet ca. ½ time før den skal serveres. Vaflerne på billedet er mest for sjov. Du kan også servere en lille sprød kage til isen, fx en tuille.

Energiindhold for hele retten:

12629 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1199 kJ / 287 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,9 % 3,4 g
Kulhydrat: 32,6 % 23 g
Fedt: 62,5 % 20,3 g
Mere inspiration

Server evt. isen med en omgang lækre belgiske vafler.

Belgiske vafler
30 min
Belgiske vafler
(37)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

2 Æg (ca. 1 dl)
200 g Akaciehonning (ca. 1½ dl)
½ liter Piskefløde
2 spsk Friskpresset limesaft
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Knust rålakrids
1 spsk Finthakket mild rød chilipeber
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
2 Limefrugter
2 spsk Akaciehonning
50 g Grofthakkede saltede pistacienøddekerner
Pynt
Citronmelisseblade