Flødeis med chili, lime og lakrids

Flødeis med chili, lime og lakrids

60+ min
Fræk flødeis med kompleks smag. Chilien giver isen karakter, men får naturligvis ikke lov at dominere.

Sådan gør du

  • Pisk æg og honning til en lys og luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum. Vend æggesnaps, flødeskum og limesaft sammen. Vend derefter forsigtigt limeskal, lakrids, chili og citronmelisse i isblandingen. Kom blandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.
  • Skær skal og hinder af limefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs limefrugternes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær limefileterne i små stykker og vend dem sammen med honning og pistacienødder.
  • Form evt. isen til kugler og server dem sammen med de honningmarinerede pistaciemnødder.
Tips

Hvis flødeisen er hårdt frossen, så stil den i køleskabet ca. ½ time før den skal serveres. Vaflerne på billedet er mest for sjov. Du kan også servere en lille sprød kage til isen, fx en tuille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12999 kJ / 3107 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1234 kJ / 295 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 31,7 % 23 g
Fedt: 63,6 % 21,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Æg (ca. 1 dl)
2
Akaciehonning (ca. 1½ dl)
200 g
Piskefløde
½ liter
Friskpresset limesaft
2 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Knust rålakrids
2 tsk
Finthakket mild rød chilipeber
1 spsk
Hakkede friske citronmelisseblade
2 spsk
Limefrugter
2
Akaciehonning
2 spsk
Grofthakkede saltede pistacienøddekerner
50 g
Pynt
Friske citronmelisseblade