Lakridsis

Lakridsis

60+ min
Fryseegnet
Lakridsisen til alle lakridsfans. Denne lakridsis er lavet med tyrkiske peberbolsjer og lakridspulver for at få den mest intense smag af lakrids. En nem flødeis lavet uden en ismaskine.

Sådan gør du

Lakridsis
  • Knus halvdelen af bolsjerne fint i en morter og resten groft.
  • Pisk æggeblommerne sammen med lakridsbolsjerne, lakridspulver og flormelis.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en form (ca. 1 liter). Frys isen i 4-5 timer.
Ved servering af lakridsis
  • Dyp formen i varmt vand og vend isen ud på et fad. Lad isen stå i køleskabet i ca. 15 min. inden serveringen. Pynt lakridsisen med knuste bolsjer.
Tips

Du kan hælde lakridsisen i portionsforme. Skønt med et lille lager af små portioner lakridsis - og nemt at forkæle sig selv og gæster i utide.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10300 kJ / 2462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1508 kJ / 360 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,4 % 3 g
Kulhydrat: 21,3 % 18,9 g
Fedt: 75,3 % 30,7 g
Mere inspiration

En lakridsis med chili og lime.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Lakridsis
Tyrkisk peber (bolsjer)
10
Æggeblommer
4
Knust rålakrids
1 tsk
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
Piskefløde
½ liter
Pynt
Knust tyrkisk peber (bolsjer)