Lakridsis

4 timer 45 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Lakridsis

Lakridsisen til alle lakridsfans. Denne lakridsis er lavet med tyrkiske peberbolsjer og lakridspulver for at få den mest intense smag af lakrids. En nem flødeis lavet uden en ismaskine.

Ingredienser

Lakridsis

10 Tyrkisk peber (bolsjer)
4 Æggeblommer
1 tsk Knust rålakrids
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
½ liter Piskefløde

Pynt

Knust tyrkisk peber (bolsjer)

Sådan gør du

Lakridsis

  • Knus halvdelen af bolsjerne fint i en morter og resten groft.
  • Pisk æggeblommerne sammen med lakridsbolsjerne, lakridspulver og flormelis.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en form (ca. 1 liter). Frys isen i 4-5 timer.

Ved servering af lakridsis

  • Dyp formen i varmt vand og vend isen ud på et fad. Lad isen stå i køleskabet i ca. 15 min. inden serveringen. Pynt lakridsisen med knuste bolsjer.

Du kan hælde lakridsisen i portionsforme. Skønt med et lille lager af små portioner lakridsis - og nemt at forkæle sig selv og gæster i utide.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9930 kJ / 2373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1454 kJ / 347 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,5 % 3 g
Kulhydrat: 22,1 % 18,9 g
Fedt: 74,4 % 29,3 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/lakridsis/