Flødekartofler

1 time 25 min
Arbejdstid: 15 min
Flødekartofler

Få den klassiske opskrift på cremede flødekartofler med fløde og muskat – eller tilføj endnu mere smag med hvidløg og timian. Flødekartofler i ovn er nemme at lave, da de passer sig selv, mens du forbereder resten af middagen. Den klassiske opskrift giver både kartofler og sauce i ét – enkelt, velsmagende og perfekt til alt fra hverdag til fest.

Ingredienser

Flødekartofler

1 kg Skrællede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Piskefløde

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis med krydderierne i et smurt ovnfast fad.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad flødekartoflerne hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8824 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

626 kJ / 150 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 34,1 % 12,6 g
Fedt: 61 % 10,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/flodekartofler/