Flødekartofler
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
&format=webp)
Få den klassiske opskrift på cremede flødekartofler med fløde og muskat – eller tilføj endnu mere smag med hvidløg og timian. Flødekartofler i ovn er nemme at lave, da de passer sig selv, mens du forbereder resten af middagen. Den klassiske opskrift giver både kartofler og sauce i ét – enkelt, velsmagende og perfekt til alt fra hverdag til fest.
Ingredienser
Flødekartofler
1 kg
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Flødekartofler
Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8824 kJ / 2109 kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kJ / 150 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 4,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 34,1 % | 12,6 g |
Fedt: | 61 % | 10,3 g |
Flere varianter af flødekartofler
