Flødeostekage

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Flødeostekage

Flødeostekage i den helt klassiske version. Den legendariske flødeostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene.

Ingredienser

Bund - dagen før

100 g Smør
150 g Smuldrede digestive kiks

Fromage - dagen før

4 blade Husblas
200 g Flødeost
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 dl Creme fraiche eller fraiche 9%
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Friskpresset citronsaft

Gelé

4 blade Husblas
1 glas Syltede kirsebær (ca. 350 g)
Vand

Sådan gør du

Bund - dagen før

  • Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter).

Fromage - dagen før

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten blød med æggeblommer og vend cremefraiche, vaniljesukker og citronskal i.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og rør derefter de stiftpiskede hvider i. Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og glat overfladen. Stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften.
  • Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær. I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær. Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.

Flødeostekagen kan fryses uden gelé.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13166 kJ / 3147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1122 kJ / 268 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 37 % 24,4 g
Fedt: 56,2 % 17,1 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/flodeostekage/