Flødeostelagkage med lime
60+ min

Flødeostelagkage med lime

Frisk dessertagtig flødeostelagkage, som får et dejligt twist af lime.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeostelagkage med lime

Frisk dessertagtig flødeostelagkage, som får et dejligt twist af lime.

Antal portioner

Lagkagebunde - 2 stk.

  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 3 æggeblommer

Fromage

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Lagkagebunde: Bland kartoffelmel og bagepulver. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommer. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad lagkagebunden køle af på en bagerist og bag den anden bund.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten blød med æggeblommer og yoghurt. Tilsæt vaniljekorn, sukker, limeskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og kom den tilbage i resten under omrøring. Pisk først hviderne og derefter fløden stiv. Vend hvider og flødeskum i flødeosteblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Stil en høj ”krave” af bagepapir indeni ringen. Læg i ringen en kagebund, halvdelen af fromagen, en kagebund og resten af fromagen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødlig hvidvin uden for meget power, fx en rielsing "kabinett" eller "sätlese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citrus