Flødeostelagkage med lime

Flødeostelagkage med lime

60+ min
Fryseegnet
Frisk dessertagtig flødeostelagkage, som får et dejligt twist af lime.

Sådan gør du

  • Lagkagebunde: Bland kartoffelmel og bagepulver. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommer. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad lagkagebunden køle af på en bagerist og bag den anden bund.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten blød med æggeblommer og yoghurt. Tilsæt vaniljekorn, sukker, limeskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og kom den tilbage i resten under omrøring. Pisk først hviderne og derefter fløden stiv. Vend hvider og flødeskum i flødeosteblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Stil en høj ”krave” af bagepapir indeni ringen. Læg i ringen en kagebund, halvdelen af fromagen, en kagebund og resten af fromagen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Bagetid
  • Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19414 kJ / 4640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1113 kJ / 266 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 6,1 % 4 g
Kulhydrat: 37,8 % 24,7 g
Fedt: 56,1 % 16,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Lagkagebunde - 2 stk.
Kartoffelmel (ca. 1 dl)
75 g
Bagepulver
1 tsk
Æggehvider
3
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Æggeblommer
3
Fromage
Husblas
6 blade
300 g
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2
2 dl
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Sukker (ca. 2 dl)
175 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk
Friskpresset limesaft
1 dl
Æggehvider (ca. 4 spsk)
2
½ liter
Pynt
Friske citronmelisseblade