Fougasse

Fougasse

60+ min
Fryseegnet
Fougasse er et fransk fladbrød med oprindelse i Provence. Fougasse er den franske pendant til det italienske focaccia brød. Et fransk brød består typisk af gær, vand, mel og salt, hvilket også er basisingredienserne i fougasse. Fougasse er ofte krydret med krydderurter, salt, oliven eller ost. Fougasse er kendetegnet ved dens elegante udformning og den lækre sprøde skorpe.
https://www.arla.dk/opskrifter/fougasse/

Sådan gør du

Dej
  • Rør gær ud i vandet i en røreskål.
  • Tilsæt mel og rør dejen sammen - til den lige har samlet sig. Lad dejen hvile i ½ time.
  • Tilsæt olie og salt og ælt dejen i ca. 10 min. Lad dejen hæve i 1½ time.
  • Tænd ovnen og sæt en bageplade, pizzasten eller bagestål til opvarmning i ovnen.
  • Kom dejen ud på bordet og del den i 4 små eller 2 større portioner.
  • Form hvert brød ved at trække dejen til en trekantet form. Skær hul i midten af dejen - så hullet går fra ca. 2 cm top og bund.
  • Skær fire huller skrå på hver side af midten - med ca. 2 cm afstand fra hullet i midten og kanterne.
  • Løft forsigtigt dejen over på en opvarmet bageplade, pizzasten eller et bagestål.
  • Bag brødene midt i ovnen ca. 15 min. ved 250° - varmluft - til de er sprøde.

Du kan tilsætte 100 g hakkede oliven til dejen - og du får et skønt aromatisk fougasse. Du kan også tilsætte friske hakkede krydderurter eller revet ost i dejen.

Energiindhold for hele retten:

8487 kJ / 2028 kcal

Næringsindhold pr. 100g

814 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 9,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 80,1 % 38,3 g
Fedt: 10,2 % 2,3 g
Mere inspiration

Her er endnu et lækkert madbrød.

Ostefocaccia
60+ min
Ostefocaccia
(1)

Ingredienser

Dej
12 g Gær
4½ dl Vand
550 g Hvedemel
1 spsk Olivenolie
1 spsk Salt