Fougasse
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
)
Fougasse er et fransk fladbrød med oprindelse i Provence. Fougasse er den franske pendant til det italienske focaccia brød. Et fransk brød består typisk af gær, vand, mel og salt, hvilket også er basisingredienserne i fougasse. Fougasse er ofte krydret med krydderurter, salt, oliven eller ost. Fougasse er kendetegnet ved dens elegante udformning og den lækre sprøde skorpe.
Ingredienser
Dej
12 g
Gær
|
|
---|---|
4½ dl
Vand
|
|
550 g
Hvedemel
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Salt
|
Sådan gør du
Dej
Du kan tilsætte 100 g hakkede oliven til dejen - og du får et skønt aromatisk fougasse. Du kan også tilsætte friske hakkede krydderurter eller revet ost i dejen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8487 kJ / 2028 kcal
Næringsindhold pr. 100g
814 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 9,7 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 80,1 % | 38,3 g |
Fedt: | 10,2 % | 2,3 g |
