Fragilitékage

Bedømmelse

(9 vurderinger)

1 timer

Skøn og luftig dessert, der smager af mere...

Ingredienser

Antal portioner
  • smør - smeltet
  • hvedemel
  • 2 æggehvider
  • ½ vaniljestænger - kornene herfra
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 125 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g hakkede smuttede mandler

Creme

Sådan gør du

Sådan gør du

Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl det med smør og sigt mel henover.

Pisk æggehviderne næsten stive sammen med vaniljekorn. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk til en sej marengs.

Pisk i en anden skål æggeblommer, smør og sukker lyst og cremet. Rør mælken i blandingen. Bland mel og bagepulver og sigt det i. Vend det forsigtigt sammen. Smør dejen ud på bagepapiret (ca. 25 x 50 cm), brug fx en varm paletkniv. Fordel forsigtigt marengsen på dejen, brug en fugtig paletkniv. Drys med de hakkede mandler og bag kagen middt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist. Del den på midten (ca. 25 x 25 cm).

Creme

Pisk fløde og skyr sammen med appelsinsaft til en let creme. Læg bundene sammen med cremen og skær den i små snitter med en skarp kniv. Server til kaffen eller med et glas kold portvin.

Tip

Du kan bage bunden, dagen før. Opbevar den i en lukket frysepose på et stykke stift karton. Læg først cremen imellem lige før serveringen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

God, sød hedvin fra Sicilien: marsala Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade