Fragilitékage

Fragilitékage

1 time
Fryseegnet
Skøn og luftig dessert, der smager af mere...
https://www.arla.dk/opskrifter/fragilitekage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl det med smør og sigt mel henover.
  • Pisk æggehviderne næsten stive sammen med vaniljekorn. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk til en sej marengs.
  • Pisk i en anden skål æggeblommer, smør og sukker lyst og cremet. Rør mælken i blandingen. Bland mel og bagepulver og sigt det i. Vend det forsigtigt sammen. Smør dejen ud på bagepapiret (ca. 25 x 50 cm), brug fx en varm paletkniv. Fordel forsigtigt marengsen på dejen, brug en fugtig paletkniv. Drys med de hakkede mandler og bag kagen middt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist. Del den på midten (ca. 25 x 25 cm).
Creme
  • Pisk fløde og yoghurt sammen til en let creme. Læg bundene sammen med cremen og skær den i små snitter med en skarp kniv. Server til kaffen eller med et glas kold portvin.

Du kan bage bunden, dagen før. Opbevar den i en lukket frysepose på et stykke stift karton. Læg først cremen imellem lige før serveringen.

Energiindhold for hele retten:

15137 kJ / 3618 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1465 kJ / 350 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 6,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 26,4 % 22,7 g
Fedt: 66,9 % 26,5 g
Mere inspiration

Hvad med at overraske med en lækker hjemmelavet berliner?

Berlinere
60+ min
Berlinere
(10)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Smør - smeltet
Hvedemel
2 Æggehvider
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer
125 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
1 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
150 g Hakkede smuttede mandler
Creme
2 dl Piskefløde
1 dl Græsk yoghurt
2 spsk Friskpresset appelsinsaft, cognac, appelsinlikør eller anden spiritus