Franskbrød
                                
                                    2 timer 40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  40 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Her en nem opskrift på et lækkert hjemmebagt franskbrød. Sådan et skønt og luftigt franskbrød er velkomment både morgen, middag og aften - og selvfølgelig også ind i mellem, hvor du lige trænger. Hjemmelavet franskbrød med en skive ost - eller marmelade er nostalgi og hygge - uanset om I er mange, eller du blot vil forkæle dig selv.
Ingredienser
Dej til franskbrød
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Kvark eller græsk yoghurt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Hvedemel
                                            
                                     | 
Til pensling
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Mælk
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Birkes
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Franskbrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skær evt. franskbrødet i skriver inden du fryser det ned, så kan du tage få skiver op ad gangen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
996 kJ / 238 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g | 
| Protein: | 7,4 g | 
| Fedt: | 3,8 g | 
| Kulhydrat: | 42,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    