Frisk kyllingesalat med chili
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Her er nem og lækker opskrift på kyllingesalat med chili - som er måde har smag med bik, er frisk g består af kylling, æble, bladselleri og yoghurt. Brug kyllingesalaten på et stykke brød som tapas, forret - eller i madpakken.
Ingredienser
|
1
Kylling
|
|
|---|---|
|
3 liter
Vand
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
2
Skyllede, upillede løg
|
|
|
1 spsk
Sorte peberkorn
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Kyllingesalat
|
1 stilk
Bladselleri med top
|
|
|---|---|
|
1
Syrligt æble, fx pink lady
|
|
|
1½ tsk
Finthakket grøn chilipeber
|
|
|
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
¼ liter
Salat, fx frisé
|
|
|---|---|
|
8 skiver
Ristet groft flute
|
Pynt
|
Top af bladselleri
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ønsker kyllingesalaten mere spicy kan du bruge mere grøn chili (det er i de hvide vægge meget af styrken sidder) Resten af kyllingesalaten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 3 dage. I stedet for at koge en kylling kan du stege eller koge nogle kyllingefileter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
169 kJ / 40 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 2,7 g |
| Fedt: | 1,8 g |
| Kulhydrat: | 3,3 g |