Frosset flødeskum i fire varianter
                                
                                    3 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid: 1 time 20 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Frosset flødeskum er en hurtig, lækker og dekorativ topping til både søde og salte varme retter.
Ingredienser
Karryflødeskum
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2½ tsk
                                                Karry
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Fint salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Peberrodsflødeskum
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Fintrevet peberrod
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Fint salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Krydderurteflødeskum
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille finthakket fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakkede estragonblade
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket frisk dild
                                            
                                     | 
Kakao-appelsinflødeskum
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ¼ dl
                                                Friskpresset appelsinsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Kakaopulver
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Kakao-appelsinflødeskum
Karryflødeskum
Peberrodsflødeskum
Krydderurteflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er vigtigt, at flødeskummet har en fast konsistens, så det kan holde formen på frost. Modsat må den ikke overspiskes, da flødeskummet så vil skille, når det smelter i en varm ret. Flødeskummet kan holde sig længe på frost pakket i en lufttæt beholder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1397 kJ / 334 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,6 g | 
| Protein: | 3,7 g | 
| Fedt: | 32,1 g | 
| Kulhydrat: | 8,6 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    