Frosset flødeskum i fire varianter

Frosset flødeskum i fire varianter

60+ min
Frosset flødeskum er en hurtig, lækker og dekorativ topping til både søde og salte varme retter.
https://www.arla.dk/opskrifter/frosset-flodeskum-i-fire-varianter/

Sådan gør du

Kakao-appelsinflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum.
  • Tilsæt appelsinsaft, kakao, sukker og appelsinskal og vend det godt sammen.
  • Form kakao-flødeskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir.
  • Frys "æggene" mindst 1 time.
Karryflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum.
  • Tilsæt karry, salt og peber og vend det godt sammen.
  • Form karryskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir.
  • Frys "æggene" mindst 1 time.
Peberrodsflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum.
  • Tilsæt peberrod, citronsaft, salt og peber og vend det godt sammen.
  • Form peberrodsskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir.
  • Frys "æggene" mindst 1 time.
Krydderurteflødeskum
  • Pisk fløden til et fast skum.
  • Tilsæt hvidløg, estragon og dild og vend det godt sammen.
  • Form krydderurteskummet til 20-25 "æg" med en ske og sæt dem på bagepapir.
  • Frys "æggene" mindst 1 time.

Det er vigtigt, at flødeskummet har en fast konsistens, så det kan holde formen på frost. Modsat må den ikke overspiskes, da flødeskummet så vil skille, når det smelter i en varm ret. Flødeskummet kan holde sig længe på frost pakket i en lufttæt beholder.

Energiindhold for hele retten:

4164 kJ / 995 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1397 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,5 % 3,7 g
Kulhydrat: 10,5 % 8,6 g
Fedt: 85 % 32,1 g
Mere inspiration

Fløden kan bruges i en lækker lagkage.

Lagkage
60+ min
Lagkage
(112)

Ingredienser

Karryflødeskum
2½ dl Piskefløde
2½ tsk Karry
¾ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
Peberrodsflødeskum
2½ dl Piskefløde
3 spsk Fintrevet peberrod
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
Krydderurteflødeskum
2½ dl Piskefløde
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakkede estragonblade
1 spsk Finthakket frisk dild
Kakao-appelsinflødeskum
2½ dl Piskefløde
¼ dl Friskpresset appelsinsaft
3 spsk Kakaopulver
1 spsk Sukker
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)