Frugt i gele

Frugt i gele

60+ min
En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

Sådan gør du

Frugt i gele
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst. Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede. Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Ved serveringen
  • Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener. Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre. Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

5955 kJ / 1423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,3 % 2 g
Kulhydrat: 40 % 10,7 g
Fedt: 32,1 % 3,9 g
Alkohol: 20,6 % 2 g

Ingredienser

Frugt i gele
4 blade Husblas
4 dl Beaumes de venise Muscat
200 g Meloner i små tern
200 g Friske bær, fx hindbær og blåbær
½ liter Kold vaniljesauce
Pynt
Friske bær
Skovsyre
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk