Frugt i gele

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Frugt i gele

  • 4 blade husblas
  • 4 dl beaumes de venise Muscat
  • 200 g meloner i små tern
  • 200 g friske bær, fx hindbær og blåbær

Pynt

  • friske bær
  • skovsyre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Frugt i gele

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst. Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede. Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener. Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre. Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 18 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Samme vin som bruges i retten. Muscat-vinen kan også hedde fx muscet de rivesaltes og muscat de st. jean de mireval Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag