Frugt i gele

Bedømmelse

(14 vurderinger)

60+ min

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

Ingredienser

Antal portioner

Frugt i gele

  • 4 blade husblas
  • 4 dl beaumes de venise Muscat
  • 200 g meloner i små tern
  • 200 g friske bær, fx hindbær og blåbær

Pynt

  • friske bær
  • skovsyre

Sådan gør du

Sådan gør du

Frugt i gele

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst. Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede. Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener. Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre. Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 18 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Samme vin som bruges i retten. Muscat-vinen kan også hedde fx muscet de rivesaltes og muscat de st. jean de mireval Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade