Frugtboller

1 time 55 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Frugtboller

Hjemmebagte frugtboller med revet frisk frugt - en herlig kombination af brød og frugt. Du kan med fordel bruge frugt, som synger på sidste vers - de får nyt liv i frugtbollerne. Den friske frugt giver en saftig krumme, og lidt sukker drysset på toppen, giver en sød og sprød skorpe. Frugtbollerne passer perfekt på morgenbordet, til kaffe/te eller som mellemmåltid.

Ingredienser

25 g Smør
2 dl Mælk
¾ dl Kærnemælk
12 g Gær (en kvart pakke)
1 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
400 g Hvedemel
150 g Revet frisk frugt, fx æble og/eller pære

Pensling

Sammenpisket æg

Pynt

Sukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de tørre ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Riv den friske frugt og ælt frugten ind i dejen. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 12 boller og stil dem på en plade med bagepapir.
  • Lad frugtbollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
  • Pensl dem med æg og pynt med sukker. Bag frugtbollerne midt i ovnen ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Du kan tilsætte 150 g tørret frugt i stedet for revet frisk frugt. Fx, abrikoser, dadler, rosiner eller tranebær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7326 kJ / 1751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

842 kJ / 201 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 10,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 74,8 % 37 g
Fedt: 14,7 % 3,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/frugtboller/