Frugtboller

Bedømmelse

(5 vurderinger)

60+ min

Boller med revet æble eller pærer. Gode til mellemmåltider eller madpakker.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 skrællede æbler fx ingridmarie (ca. 300 g)
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2% Skyr 0,2%
  • 2 æggehvider
  • 60 g havregryn (ca. 2 dl)
  • 750 g hvedemel

Pensling

Sådan gør du

Sådan gør du

Riv æblerne groft. Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æbler og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og tril dem til boller. Fordel bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Pensl med skyr og bag bollerne øverst og nederst i ovnen.

Tips

Du kan udskifte æbler med pærer, det giver sødere boller. Du kan også skifte de revne æbler ud med ca. 200 g pulp fra en juicepresser. Pulpen er det restprodukt du får, når du presser juice.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 5 %

Print

Kilde: