Frugtboller
1 time 55 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Hjemmebagte frugtboller med revet frisk frugt - en herlig kombination af brød og frugt. Du kan med fordel bruge frugt, som synger på sidste vers - de får nyt liv i frugtbollerne. Den friske frugt giver en saftig krumme, og lidt sukker drysset på toppen, giver en sød og sprød skorpe. Frugtbollerne passer perfekt på morgenbordet, til kaffe/te eller som mellemmåltid.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
¾ dl
Kærnemælk
|
|
12 g
Gær (en kvart pakke)
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hvedemel
|
|
150 g
Revet frisk frugt, fx æble og/eller pære
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Sukker
|
---|
Sådan gør du
Du kan tilsætte 150 g tørret frugt i stedet for revet frisk frugt. Fx, abrikoser, dadler, rosiner eller tranebær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7326 kJ / 1751 kcal
Næringsindhold pr. 100g
842 kJ / 201 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 10,5 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 74,8 % | 37 g |
Fedt: | 14,7 % | 3,4 g |