Fuldkornsgrød - til baby

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

Fuldkornsgrød er lækkert som både morgenmad og aftensmad. Server fuldkornsgrøden med små stykker frugt, som din baby selv kan spise med fingrene. Fuldkornsgrøden er velegnet til babyer i alderen 9-12 mdr.

Ingredienser

Antal portioner

Fuldkornsgrød

  • 1 spsk havregryn
  • 1 spsk speltflager
  • 1 spsk rugmel
  • 1½ dl vand

Tilbehør

  • ½ dl blåbær - skyllede
  • ½ skrællet kiwifrugt i mundrette stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Fuldkornsgrød

Kom havregryn, speltflager, rugmel og vand i en tykbundet gryde. Bring grøden i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 2 min. - til grøden har en passende konsistens.

Tag gryden af varmen og rør tilskudsblanding og smør i grøden. Pynt med blåbær og kiwi. Server grøden med drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Variation

Brug forskellige typer af gryn og flager til grøden. Det er godt at lave en tykkere grød med lidt bid, hvilket giver din baby mulighed for at øve sig i at tygge.

Serveringsforslag

Anret frugt og bær så de fx ligner blomster - brug tynde strimler af skræl af agurk til stilke.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 897 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: