Fuldkornsgrød - til baby

15 min
Fuldkornsgrød - til baby

Fuldkornsgrød er lækkert som både morgenmad og aftensmad. Server fuldkornsgrøden med små stykker frugt, som din baby selv kan spise med fingrene. Fuldkornsgrøden er velegnet til babyer i alderen 9-12 mdr.

Ingredienser

Fuldkornsgrød

1 spsk Havregryn
1 spsk Speltflager
1 spsk Rugmel
1½ dl Vand

Tilbehør

½ dl Blåbær - skyllede
½ Skrællet kiwifrugt i mundrette stykker

Sådan gør du

Fuldkornsgrød

  • Kom havregryn, speltflager, rugmel og vand i en tykbundet gryde. Bring grøden i kog under omrøring.
  • Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 2 min. - til grøden har en passende konsistens.

Spiseklar grød

  • Tag gryden af varmen og rør tilskudsblanding og smør i grøden. Pynt med blåbær og kiwi.
  • Server grøden med drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Brug forskellige typer af gryn og flager til grøden. Det er godt at lave en tykkere grød med lidt bid, hvilket giver din baby mulighed for at øve sig i at tygge.

Anret frugt og bær så de fx ligner blomster - brug tynde strimler af skræl af agurk til stilke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

864 kJ / 206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

334 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 8,3 % 1,6 g
Kulhydrat: 54,9 % 10,8 g
Fedt: 36,8 % 3,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fuldkornsgrod---til-baby/