Græsk agurkesalat med cremefraiche

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Server tzatzikien sammen med lune flutes, eller som tilbehør til stegt lammekød.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Stil 2 kaffefiltre, adskilte i en sigte og hæld yoghurten til afdrypning i kaffefiltrene. Lad yoghurten dryppe af i ca. 2 timer i køleskabet. Skræl agurkerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg dem i en skål og bland dem med salt. Lad dem trække i ca. 1 time. Skyl agurkeskiverne godt i koldt vand i en skål og vrid dem i et klæde - til de er meget tørre. Rør den afdryppede yoghurt med cremefraiche. Vend agurkeskiverne ned i yoghurtblandingen og smag til med hvidløg og peber. Lad salaten stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Smag evt. salaten til med lidt salt, og server den alene sammen med lune flutes, eller som tilbehør til stegt lammekød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: