Fisk i ovn
Fisk i ovn er en lækker og nem måde at få fisk på. Fisk i ovn er helt sin egen, men kan godt minde lidt om lasagne. Det er mange børn vilde med, så det er en rigtig familieret. Vil du have fisk i ovn til at minde endnu mere om lasagne, kan du skifte kartoflerne ud med pasta - ris er også godt. Når først fisk og grøntsager er i ovnen, er der god tid til at ryde op i køkkenet, dække bord og hygge sig.
Ingredienser
Fisk
|
500 g
Renset torskefilet uden skind
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Klippet purløg
|
Grøntsager
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3
Løg i tynde halve skiver (ca. 225 g)
|
|
|
6
Groftrevne gulerødder (ca. 450 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
2 spsk
Rasp
|
Tilbehør
|
1 kg
Pillede, kogte aspargeskartofler
|
|---|
Sådan gør du
Fisk
Grøntsager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte gulerødderne ud med andre grøntsager, fx groftrevet squash eller blomkål, tomater i tern eller andre rodfrugter, fx knoldselleri, pastinak eller persillerod - eller en blanding.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
409 kJ / 98 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 3,3 g |
| Kulhydrat: | 11,4 g |
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.