Græskarsuppe med ingefær
Hjemmelavet græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron er nem at gå til. Græskarsuppen her er kogt på halloween græskar, men du kan også bruge hokkaido eller butternut squash. Suppen er cremet og lækker, og har en dejlig krydret smag af ingefær og citrongræs. Og den ser rigtig flot ud serveret med hvid creme fraiche og en grøn krydderurt. Du kan vælge din yndlingskrydderurt - her har vi pyntet med koriander.
Ingredienser
Græskarsuppe
|
900 g
Skrællet græskar, fx halloween græskar
|
|
|---|---|
|
2 stilke
Citrongræs
|
|
|
40 g
Skrællet frisk ingefær
|
|
|
40 g
Smør
|
|
|
1½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
Frisk koriander
|
Tilbehør
|
300 g
Groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Græskarsuppe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Giv græskarsuppen et skud chili, hvis du vil have den til at varme lidt ekstra. Græskarsuppe kan laves med forskellige slags græskar. Du kan også bruge hokkaido eller butternut squash til suppen - disse skal ikke skrælles, men blot vaskes godt inden du fjerner kernerne.
Hvis I laver halloween græskarhoveder, er det oplagt at bruge indmaden til en gang varmende græskarsuppe.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
250 kJ / 60 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 1,7 g |
| Fedt: | 2,8 g |
| Kulhydrat: | 6,9 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du håndterer frisk ingefær.