Gratineret blomkål
&format=webp)
Gratineret blomkål er nem grøn aftensmad til hele familien. Blomkålen bliver cremet og lækker af fløde og ost. Samtidig bliver toppen på den gratinerede blomkål sprød og knasende af bagt brødkrumme og smeltet ost. Vores svenske kollegaer, som har udviklet opskriften, kalder den blomkålsgratin. Men vi synes gratineret blomkål passer bedre, da vi Danmark opfatter gratin som en dej, der soufflerer op.
Ingredienser
Blomkålsfad
2
Små blomkål i store buketter (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
75 g
Revet cheddarost
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Hakkede krydderurter, fx frisk rosmarin og/eller timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Gratinering
4 skiver
Landbrød (ca. 200 g)
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddarost
|
|
1 spsk
Hakkede krydderurter, fx rosmarin og/eller timian
|
Tilbehør
400 g
Dampede grønne bønner drysset med lidt salt og peber
|
---|
Sådan gør du
Hak brødet i en foodprocessor til det smuldrer. Bland det med ost og krydderurter.
Drys blandingen over blomkålen og gratiner retten midt i ovnen i ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Blomkålsfad
Hvis du vil have den gratinerede blomkål hot, kan du skifte cheddaren ud med Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8769 kJ / 2096 kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 20,7 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 34,8 % | 7,8 g |
Fedt: | 44,5 % | 4,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
