Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•

Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
1½ kg
Afpudset oksemørbrad - delt i 2 stykker
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3½ dl
Piskefløde
|
|
1¼ dl
Portvin, fx tawny
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
Bagte rødløg og fyldte svampe
500 g
Vaskede hele, små rødløg med skal
|
|
---|---|
15 g
Smør - smeltet
|
|
½ tsk
Groft salt
|
500 g
Rensede portobello svampe
|
|
---|---|
2 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
30 g
Finthakket stegt bacon
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
50 g
Rasp (ca. 1 dl)
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Blade af bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
1 kg
Ovnbagte kartoffelbåde
|
---|
Sådan gør du
Oksemørbrad
Bagte rødløg og fyldte svampe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1 g |
Protein: | 8,3 g |
Fedt: | 8,1 g |
Kulhydrat: | 8,6 g |
