Grillet kylling og lun pastasalat

Grillet kylling og lun pastasalat

1 time
Middelhavsinspireret med mild mozzarella og lufttørret skinke.

Sådan gør du

  • Rens og tør kyllingefileterne. Pak dem ind i skinkeskiverne og steg dem på en grillpande ca. 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 8 min. ved jævn varme - vend kyllingefileterne af og til.
  • Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog det uden låg, ved jævn varme, i ca. 10 min. Pastaen skal være mør uden at være blød.
  • Kom rødvinseddike og peber i en sauterpande og bring det i kog. Lad det koge ind i ca. ½ min. Tilsæt rødløg og ½ dl vand fra pastaen og damp i ca. 1 min. Kom gulerødder og fennikel i og lad det dampe med i ca. 2 min. - vend af og til. Tilsæt peberfrugt og salt og damp i yderligere ca. 1 min. Tilsæt evt. lidt mere pastavand og smag til.
  • Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og kom pastaen i en varm skål sammen med grøntsager, ost og persille - vend det godt sammen og server straks sammen med de grillede kyllingefileter.

Kyllingefileterne kan også steges på en grill.

Energiindhold for hele retten:

8696 kJ / 2078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 34 % 9 g
Kulhydrat: 50,1 % 13,2 g
Fedt: 15,9 % 1,9 g
Mere inspiration

Lækker pastasalat med kylling og bacon - også god i madpakken.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 400 g)
4 skiver Lufttørret skinke
300 g Tørret pasta, fx store muslingeskaller
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
4 spsk Rødvinseddike
Friskkværnet peber
1 Stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
3 Gulerødder i skrå skiver (ca. 150 g)
200 g Grøn squash eller fennikel i tynde skiver
1 Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1 tsk Groft salt
100 g Revet mozzarellaost
½ dl Grofthakket bredbladet persille
Pynt
Bredbladet persille