Grøn forårsbix med hvidløgsskum
45 min

Grøn forårsbix med hvidløgsskum

Nyfortolkning af biksemad! Uden kød og rødbeder, men til gengæld med masser af grønt og en let hvidløgsdressing.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn forårsbix med hvidløgsskum

Nyfortolkning af biksemad! Uden kød og rødbeder, men til gengæld med masser af grønt og en let hvidløgsdressing.

Antal portioner

Hvidløgsskum

  • 800 g små kartofler i halve
  • 25 g smør
  • 300 g blomkål i buketter
  • 5 forårsløg i små stykker
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • radiser i skiver

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Hvidløgsskum

Kom æggehviden i en skål og pisk den til et fast skum. Rør ost og radiser sammen i en anden skål. Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide sammen med osten. Stil skummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. og smag til.

Skyl og tør kartoflerne godt. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kartoflerne ved kraftig varme i ca. 15 min. - rør af og til. Hæld imens kogende vand over blomkålen og lad den stå i ca. 5 min. Kom blomkålsbuketterne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend forårsløg, ærter, salt og peber i kartoflerne og steg i yderligere ca. 2 min. Bland blomkål og de øvrige grøntsager i et stort fad og smag til.

Lad hvidløgsskummet smelte ned over grøntsagerne på tallerkenen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 28 %
Print