Grøn forårsbix med hvidløgsskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Nyfortolkning af biksemad! Uden kød og rødbeder, men til gengæld med masser af grønt og en let hvidløgsdressing.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidløgsskum

  • 800 g små kartofler i halve
  • 25 g smør
  • 300 g blomkål i buketter
  • 5 forårsløg i små stykker
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • radiser i skiver

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvidløgsskum

Kom æggehviden i en skål og pisk den til et fast skum. Rør ost og radiser sammen i en anden skål. Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide sammen med osten. Stil skummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. og smag til.

Skyl og tør kartoflerne godt. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kartoflerne ved kraftig varme i ca. 15 min. - rør af og til. Hæld imens kogende vand over blomkålen og lad den stå i ca. 5 min. Kom blomkålsbuketterne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend forårsløg, ærter, salt og peber i kartoflerne og steg i yderligere ca. 2 min. Bland blomkål og de øvrige grøntsager i et stort fad og smag til.

Lad hvidløgsskummet smelte ned over grøntsagerne på tallerkenen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: